Vastgoed ten dienste van maatschappelijke ontwikkeling

Matthias Zorg Amersfoort

Withoosstraat 2Matthias Zorg is een wooninitiatief in een voormalig nonnenhuis in het Soesterkwartier in Amerfoort. De doelgroep van Matthias Zorg zijn cliënten met een verstandelijke beperking die intensieve begeleiding nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding in de nabijheid.

 

Binnen het gebouw zijn er gezamenlijke ruimtes en de appartementen. Het gebouw van Matthias Zorg is heel huiselijk ingericht. Withoosstraat keukenWe geven de cliënten en bezoekers graag het gevoel dat ze welkom zijn en gewaardeerd worden. Bij Matthias Zorg staat autonomie van de cliënt hoog in vaandel. Er wordt gefocust op het positieve, op wat de cliënten wel kunnen en van daaruit wordt en opgebouwd naar maximale zelfstandigheid.

Withoos glasinloodNon Nobis heeft Matthias Zorg bij de opstart ondersteund door het gebouw waar de woonlocatie gerealiseerd werd met veel flexibiliteit te verhuren aan Matthias Zorg. Vervolgens bood Non Nobis de mogelijkheid om het gebouw tegen goede voorwaarden te kopen.

Dit project staat op eigen benen, en is hiermee voor Non Nobis afgerond.

Website: www.matthiaszorg.nl/

« Overzicht projecten