Vastgoed ten dienste van maatschappelijke ontwikkeling

Recreatieboerderij De Sternhof

Toen Henri van het Erve en Marieke Moens elkaar in 2000 ontmoetten, bleken zij dezelfde droomwens te hebben: buiten wonen en een gezonde basis zijn voor anderen.
Sternhof 2Na het vinden van een mooie plek in Zeewolde en een groene bank, zijn zij in 2006 terecht gekomen bij de Stichting Non Nobis. De stichting dacht met hen mee en ondersteunde hen om de groene droomwens waar te maken. Stichting Non Nobis bezit nu de bedrijfslocatie en Henri en Marieke veranderden de voormalige boerderij en het erf in 2008 in recreatieboerderij de Sternhof. Een groene verrassing in de polder, de vier luxe bed&breakfastkamers met centrale keuken en algemene verhuurbare ruimtes; de kleine plattelandscamping met kampvuur en tipihoek en een grote moestuin voor de voedselbank, die bewerkt wordt door Stichting Sternzorg (dagbesteding voor o.a. ouderen). Een blotevoetenpad maakt de groene plek af .
Sternhof 8Het ‘ont-moeten’ (niet teveel moeten) in gezonde sfeer staat centraal op de Sternhof. Er wordt gestreefd naar een sfeer die aansluit bij respect voor de natuur. De principes van duurzaamheid, milieubewust handelen en de biologische landbouw zijn de groene draad in het denken en doen.

Het bedrijf blijft in ontwikkeling en de ondernemers zijn zich aan het oriënteren op nieuwe kansen in de toeristenwereld door de opening van Lelystad Airport. Ook zien zij mogelijkheden voor groene zorg met verblijf op het erf.

In 2016 was het voor de initiatiefnemers mogelijk het onroerend goed van Non Nobis over te nemen. Daarmee was dit project voor Non Nobis afgerond.

Website: www.sternhof.nl

« Overzicht projecten