Vastgoed ten dienste van maatschappelijke ontwikkeling

Prostitutie

In 2013 besloten we onze activiteiten minder divers te kiezen. Daarbij zochten we een veld in de maatschappij dat past bij onze historie. Waar net als drugshulpverlening in de jaren ’70 de samenleving liever van weg kijkt.

In 2014 werden we benaderd door de Macha’s. Die coöperatie van sekswerkers wilde zelf de rol van exploitant invullen aan het nog te bouwen raambordelen aan het Nieuwe Zandpad in Utrecht. Ze zochten een investeerder die voor hun wilde bouwen.

In dit verzoek herkenden we het antwoord op onze vraag naar een nieuwe focus. Vanaf dat moment richten we ons actief op vernieuwing in de prostitutie. Net als drugsverslaving in de jaren ’70 kijkt de samenleving nu weg van de vraagstukken rond prostitutie. Maar wegkijken helpt niet. Wij willen bijdragen aan concrete oplossingen.
Daarbij richten we ons daarbij in de eerste plaats op gemeenten. Want prostitutiebeleid is lokaal beleid. Download hier onze folder over De twee manieren voor een structurele aanpak. We ontwikkelden het Non Nobis model voor lokaal prostitutiebeleid. Download hier onze ‘Folder lokaal prostitutiebeleid‘.

Abonneer u op onze nieuwsbrief.